HISTÒRIA:
Al voltant de 1914, Joseph Pilates era actor i boxejador i vivia en Gran Brataña. Quan va esclatar la primera guerra mundial, va ser introduït per la força en un camp d'internament junt amb altres alemanys a Lancaster, Anglaterra. Allà va ensenyar a altres interns els conceptes i els exercicis que havia desenvolupat al llarg de vint anys d'estudi i aprenentatge de ioga, zen i tècniques físiques de les antigues Roma i Grècia.
En aquella època van ser quan va començar a idear el sistema d'exercicis originals coneguts com a ¨matwork ¨o exercicis fets al terra. Va anomenar el seu sistema ¨contrology ¨. Uns anys després, va ser traslladat a un altre camp, on va passar a ser infermer o assistent de molts interns que sofrien malalties i ferides provocades per la guerra. Allà va començar a desenvolupar els aparells i l'equip necessari per rehabilitar els seus ¨pacients ¨penjant molles dels llits i estirant-les i amollant-les per crear resistència i ¨moviment ¨. El 1918 una epidèmia de grip assola Anglaterra on moren un gran nombre de persones, tanmateix en el camp de presoners l'epidèmia no causa cap baixa. Aquest "miracle" s'atribuiria als beneficis del sistema d'entrenament que Joseph Pilates va inventar, el fet transcendeix contribuint a augmentar la seva fama. Després de la guerra, torna a Alemanya, on treballa com a preparador físic, impartint classes de defensa personal en el Departament de Policia d'Hamburg. Així mateix treballa amb Rudolf Von Laban i Eugen Shandow, pioners en tècniques de moviment. La seva fama creix i nombrosos ballarins i atletes professionals recorren a Joseph per al seu condicionament físic, fins i tot li van oferir entrenar a la Nova Armada Alemanya, aparentment Pilates, opositor al Règim Polític, va rebutjar la proposta. Una de les figures destacades entrenades per Pilates va ser el famós boxejador Max Schmelling. Quan Smelling vol emigrar a EUA, necessita que Joe l'acompanyi per assessorar-lo tant com a boxejador com per mantenir la seva preparació física. El representant de Schmelling es compromet amb Pilates en posar-li un estudi a Nova York a canvi que l'acompanyi. Joe viatja a EUA el 1923. En el viatge coneix Clara, que serà la seva segona esposa. Clara va ser la seva assistent i qui el va ajudar a acabar de desenvolupar el seu mètode. Es va instal·lar a Nova York i va ser allà on va seguir la seva activitat laboral a l'àrea de la rehabilitació. Van obrir el primer estudi de Pilates a Nova York, al costat del New York City Ballet. Ballarins com Marta Graham i George Balanchine van ser pioners a la pràctica amb el mètode Pilates. Molts d'ells assistien al gimnàs a fi de recuperar-se de lesions, i molts altres impressionats pels mètodes de Pilates, continuaven entrenant-se amb ell durant anys. El 1945 publica el seu primer llibre "Return to live through Contrology".
Pilates va morir el 1967 a l'edat de 87 anys. La seva esposa, Clara, va continuar amb l'ensenyament i difusió del mètode i mantenint l'Estudi durant 10 anys més fins a morir el 1977.
¨Uns pocs moviments ben pensats, aplicats correctament i en l'ordre adequat són recompensa suficient per a hores d'equilibrismes i contorsions forçades¨.JOSEPH HUBERTUS PILATES.

QUE ÉS PILATES?
Pilates és un mètode d'exercici i moviment físic dissenyat per a estirar,fortalecer i equilibrar el cos.Amb la pràctica sistematica d'exercicis especifics unida a uns patrons de respiaración controlada, Pilates ha demostrat que és immillorable no només com a mètode per estar en forma sinó també com a suport a l'entrenament de diversos esports i a la rehabilitació física de tot tipus. Si es practica com cal, el mètode Pilates aporta nombrosos beneficis.Aumentar la capacitat pulmonar i la circulació mitjançant una respiració profunda i saludable és la seva primera máxima.La força i la flexibilitat, sobretot en l'abdomen i en els musculs de l'esquena, i la coordinació (tant muscular com a mental)son components clau d'un programa efectiu de Pilates.La posició, l'equilibri i la fortalessa de la linea central tambien aumenten.La densitat osea i la salut de les articulacions millora i moltes persones experimenten canvis corporals des del primer día.Pilates ensenya a mantenir l'equilibri i el control i aquesta capacitat es filtra en altres parcel·les de la vida. Els programes que segueixen fidelment el model Pilates reben el nom de ¨clasics ¨. A Peak Pilates, que és programa que apliquem a Tot Pilates,seguim un enfocament clàssic de l'enseñanza,que se centra en el fitness,es sistematic i integral.
Mos dediquem a mantenir la integritat original del treball de Joseph Pilates mitjançant eines que els alumnes entenguin i comuniquin els principis que utilitzen i ensenyen.
Com Peak Pilates utilitza un enfocament original i sistematic de Pilates,basat en les tècniques clàssiques originals de Pilates, el nostre programa assegura que s'obtindran uns resultats òptims.
¨El sistema bàsic és la pedra angular del mètode¨.JOSEPH HUBERTUS PILATES
Quins son els beneficis de Pilates?
-Cos tonificat i estelizat,abdomen més llis
-Millora la postura i crea mes confiança
-Moviment corporal més elegant
-Augmenta la flexibilitat i l'agilitat
-Millora els problemes d'esquena
-Treballa el cos i la ment
En que consisteix?
Pilates va ser creat per Joseph H. Pilates.
Ell va crear una sèrie de més de 500 exercicis dissenyats per a treballar en la seva màxima extensió cada múscul i motor voluntari.
Pilates concentra el treball en la musculatura abdominal corregeix la postura, guanya flexibilitat i vitalitat.
Per a qui és indicat?
Pilates és indicat per a tots i per a totes les edats.Sobretot per a persones que pateixin de problemes d'esquena, que estiguin recuperant-se de lesions, que tinguin un treball molt sedentari i per a enfortir la musculatura.També és molt recomanable per als esportistes.
Quina diferència hi ha entre ioga i pilates?
Pilates és un treball corporal conscient. L'objectiu és tenir un cos que funcioni millor.
Yoga és un treball mes holístic (cos, ment i ànima).
Quantes classes he de fer?
Això depèn del temps que puguis emprar i com tu et sens físicament.Recomanem dues classes per setmana.
En quant de  temps notaré una mica de millora?
Joshep Pilates deia: en 10 sessions notaràs la diferència.en 20 veuràs la diferència, en 30 el teu cos haurà canviat.
Pilates per a rehabilitació?
Pilates és un mètode molt eficaç per a la  recuperació de lesions.Primer s'estudiarà el seu cas personal i després els exercicis es realitzaran d'una forma totalment personalitzada amb el monitor.
Perdo pes?
Pots perdre volum. Practicant la sèrie aconseguiràs afinar la cintura, allargar els músculs de les cames i modelar els glútis. Tot exercici, si ets constant t'ajudarà a perdre pes.
Que faig per a començar?
Unes classes d'introducció als principis de Pilates seran indispensables i al mateix temps ens serviran a nosaltres per a recomanar-te les millors opcions per a tu.